Over ons

Informatie over het bestuur, de missie en visie en de gastvrouwen
Contact

Onze missie en visie

Ons doel is mensen bij elkaar brengen en bewustwording creëren.

In 2015 ontstond onze droom om een plek te creëren in Almere Buiten met als doel mensen bij elkaar te brengen en bewustwording creëren m.b.t. duurzaam leven.

In 2020 zijn dit nog steeds relevante onderwerpen, sterker nog, de roep om beter om te gaan met het milieu is alleen maar sterker geworden. En de eenzaamheid onder de bewoners is alleen maar duidelijker geworden.

Wat willen wij laten zien

  • dat prettig leven in Almere Buiten een streven is die vlakbij is voor iedereen.
  • dat een stad met minder afval een leuke uitdaging is door materialen opnieuw te gebruiken.
  • dat delen van spullen of ervaringen je leven én het leven van anderen verrijkt.
  • dat het centrum van Almere Buiten ook van de bewoners is, dat zij er toe doen.
  • dat eenzaamheid in Almere kan verminderen door het aanbieden van een plek om te ontmoeten.
  • dat je met weinig veel kunt waarmaken, dat je met een klein gebaar veel voor een ander kunt betekenen.

In het begin van 2023 hebben wij de mogelijkheden gekregen een pand te huren in het centrum van Almere Buiten. Wij zijn nu (medio oktober ’23) nog aan het verbouwen. Regelmatig wordt er op zaterdag geklust door meerdere vrijwilligers. Hierbij kunnen wij altij hulp gebruiken. Wil jij ons helpen? Stuur ons dan een bericht en wij laten jou weten welke zaterdag we weer aan het klussen zijn.

Lees hier het jaarverslag van:
2020-2021
2022

Elkaar ontmoeten, ervaringen, tips en creatieve dingen delen. Kortom: elkaar inspireren, zodat we allemaal zullen ervaren dat we op een positieve manier verschil kunnen maken in elkaars leven. En vooral ook zullen ontdekken dat we allemaal wel iets hebben om te delen!

Wie zijn wij

Het bestuur

 

Roelienke van der Snoek

Voorzitter

Ik ben eigenaar van Re-using en oprichter en voorzitter van stichting Delen & meer.

Toos Kloppenburg-Zegers

Bestuurslid

Ik ben weduwe, moeder en oma van een paar prachtige kleindochters. 

Reinie van Loo

Bestuurslid

Ik ben medeoprichter van Stichting Delen & meer. Getrouwd, moeder van  vier…

Juliette Arts

Penningmeester

Sinds begin 2023 ben ik lid van het bestuur van Delen & meer.

Hans van Dijk

Bestuurslid

Sinds februari 2024 is Hans lid van het bestuur van Delen & meer.

Onze gastvrouwen

Wij helpen u graag!

Judith

Gastvrouw

Jeanne

Gastvrouw

Margreeth

Gastvrouw

Annemieke

Gastvrouw

Mona

Gastvrouw

Het ontstaan van Delen & meer

Delen & meer is in 2017 gestart met een wekelijks koffie uurtje in de keet van de winkeliersvereniging in het centrum van Almere Buiten. Initiatiefnemers Claudia Kruk en Roelienke van der Snoek wilden een plek creëren waar iedereen zomaar binnen kon lopen en onder het genot van een kop koffie met elkaar kon praten. Ook werden er creatieve activiteiten georganiseerd en ruilmiddagen. Nadat de keet verdween uit het winkelcentrum, vond Delen & meer een plekje in hetzelfde anti-kraak pand als de Brei en Hakerij die sinds 2015 ook in Almere Buiten gevestigd is. Oprichster van de Brei en Hakerij, Ans Kits, overleed in 2019. Op dat moment is de Brei en hakerij onderdeel geworden van Delen & meer, zodat de activiteiten door konden blijven gaan.

Anti-kraak was voor de eerste jaren van Delen & meer een passende oplossing. Zo waren we zichtbaar aanwezig in de winkelstraat en bereikten we naast de buurtbewoners ook een bredere groep mensen uit Almere. Al snel waren we een begrip in het straatbeeld. Doordat er weinig huur betaald hoefde te worden, konden de activiteiten tegen een hele kleine vergoeding worden aangeboden en was het echt toegankelijk voor iedereen.

Maar er zat ook een keerzijde aan. De Brei en hakerij heeft in 8 jaar tijd 8 verhuizingen meegemaakt en Delen & meer in 5 jaar 4 verhuizingen. Dit bracht een hoop onrust bij de oudere deelnemers en door het grote aantal bezoekers én de uitbreidende activiteiten was het een enorme klus geworden om te verhuizen.

In 2021 waren zelfs alle winkelpanden verhuurd en werden we dakloos.

Tijd voor een nieuwe stap!

In 2020 zijn we een stichting geworden. In 2021 zijn Reinie en Roelienke de opleiding Pitchen voor Impact gaan doen en met het mooie plan dat daar uit voort is gekomen, en de landelijke prijs die ze daar mee hebben gewonnen, kon er een pand gehuurd worden in het winkelcentrum van Buitenmere.

Samen met Philadelphia Zorg Oslostraat, de Alliantie en de gemeente wordt er op dit moment gebouwd aan een vaste plek met een winkel, een creatieve werkruimte en een buurtkamer.

 

Opening Buurtkamer

Postadres:
Stichting Delen & Meer
Poolcirckelstraat 34
1334 BM  Almere

 

Bezoekadres:
Noordeindepad 18-20
1334 CD Almere

Actueel nieuws is te vinden op onze facebookpagina. Volg jij ons al?

Op Instagram delen we afbeeldingen van alle activiteiten.