Om 10 uur druppelen de eerste vrijwilligers binnen en gelijk wordt er al gezellig kennis gemaakt onder het genot van een kop koffie. En als de kar vol kastonderdelen voorrijdt, helpt iedereen een handje mee.

Om half 11 is de buurtkamer afgeladen vol en worden de taken verdeeld. De bar die we gekregen hebben van Stadsjutters Almere wordt geschuurd en in de lak gezet, de stellingkasten worden op maat gezaagd en in het winkeldeel opgezet en buiten worden een aantal moestuinbakken in elkaar geschroefd voor de nieuwe moestuin bij de kerk. En doordat er zo veel hulp is, kunnen de laatste kozijnen ook nog worden geschuurd en geverfd.

Ondertussen wordt er een heerlijke lunch klaargezet en jong en oud schuift aan tafel. Er liggen gesprekskaarten van NL Doet op de tafel, maar die zijn haast niet nodig. Er wordt volop kennisgemaakt.

Na de lunch vertrekken een aantal vrijwilligers en lopen anderen weer binnen. Er wordt tot half 3 nog flink doorgewerkt. Met meer dan 30 vrijwilligers is heel hard gewerkt en we kijken dan ook terug op een hele gezellige en geslaagde dag!